Behandeltarieven

Behandeltarieven conform de NZa tarieven 2020
Praktijk voor Psychologie Linda Nederpel

Als u in behandeling wilt komen bij een Gz-psycholoog heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. In de verwijsbrief zal de huisarts kort omschrijven wat uw klachten zijn eventueel aangevuld met een diagnose. Tevens zal de huisarts een indicatie geven voor een kort (5 sessies), middel (8 sessies) of intensief (12 sessies) traject. Dit is een richtlijn maar deze kan door de gewijzigd worden. Bijvoorbeeld als blijkt dat de sessies onvoldoende zijn of eerder afgerond kunnen worden als blijkt dat u zich weer sterker voelt en geen hulpvraag meer heeft eerder dan in eerste instantie werd gedacht.
De behandeling wordt (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraar. Als Gz-psycholoog heb ik met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Maandelijks wordt er rechtstreeks digitaal gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. U hoeft daar dus niet zelf achteraan. U heeft een verplicht eigen risico voor psychologische zorg. Als u dat bedrag heeft gebruikt worden de sessie verder vaak compleet vergoed. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Tarieven zelfbetalers
Wanneer u ervoor kiest de gesprekken buiten uw zorgverzekering om te doen en de gesprekken zelf de betalen, bedraagt het tarief € 95,00 voor een sessie van 45 minuten.

No show tarief
Afspraken moeten uiterlijk 24 uur voor het tijdstip van de behandeling geannuleerd worden. Bij niet annuleren (no show) en bij annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak is de behandelaar gerechtigd de gereserveerde tijd aan de patiënt in rekening te brengen. Wij hanteren een coulanceregeling:
De kosten voor no show bij de eerste keer bedragen € 25,00 bij de tweede keer no show € 50,00 en bij de derde keer € 75,00. Dit bedrag wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

NZA tarieven
https://www.nza.nl/regelgeving