Profiel

Mijn naam is Linda Nederpel (1971). Na mijn middelbare schoolopleiding heb ik de verkorte opleiding tot verpleegkundige gevolgd (HBO-V) in Leiden. Direct hierop aansluitend heb ik psychologie aan de universiteit van Leiden gestudeerd. Vervolgens heb ik verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd zoals de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, de opleiding EMDR voor de behandeling van verschillende traumata en de basis opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Ook heb ik de opleiding tot Affect Fobie Therapeut (AFT) gevolgd en ben ik hypno therapeut. In november 2022 heb ik de opleiding tot EFT relatietherapeut afgerond. Ik ben BIG geregistreerd en ik ben lid van het LVVP (Landelijke Vereniging Voor Psychologen en Psychotherapeuten).

Als verpleegkundige heb ik in veel verschillende ziekenhuizen gewerkt zoals het Diaconessenhuis in Voorburg maar ook bij Parnassia (voorheen Bloemendaal) en later bij de Robert Fleury Stichting wat later gefuseerd is tot de Rivierduinen. Op de afdeling VIA (Visueel Interactieve Afdeling) van de Rivierduinen heb ik 10 jaar als psycholoog en hoofdbehandelaar gewerkt binnen een multidisciplinair team voor mensen die doof of slechthorend waren en of geconfronteerd werden met andere problemen gericht op het gehoor. Daarbij kunt u denken aan mensen die (plots)doof zijn geworden en kampen met depressieve,- of angstklachten. Maar ook mensen met tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) of andere aanverwante klachten. Als psycholoog behandelde ik de cliƫnten met hun klachten, indien nodig, door gebruik te maken van gebarentaal. De gebarentaal (NGT) heb ik geleerd door cursussen te volgen die gegeven werden door Effatha in Zoetermeer. Tevens heb ik groepsbehandelingen en individuele behandelingen ontwikkelt voor mensen met tinnitus en hyperacusis klachten. Ik heb diverse congressen bezocht en lezingen gegeven in Duitsland, Oostenrijk, Zuid Afrika, Zweden en verschillende staten van Amerika.

Sinds 2003 ben ik gestart met een eigen praktijk. Deze praktijk is in de jaren gegroeid waardoor ik steeds minder ben gaan werken voor het ziekenhuis. Inmiddels werk ik al meer dan 10 jaar fulltime in mijn eigen praktijk.
Ik vind het een uitdaging om iedereen te kunnen helpen met zijn problemen en inzicht te kunnen geven in zijn of haar gedrag