Tarieven en vergoedingen

Als u in behandeling wilt komen bij een Gz-psycholoog heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. jugen
In de verwijsbrief zal de huisarts kort omschrijven wat uw klachten zijn eventueel aangevuld met een diagnose.
Tevens zal de huisarts een indicatie geven voor een kort (5 sessies), middel (8 sessies) of intensief (12 sessies) traject. Dit is een richtlijn maar deze indicatie kan door de Gz-psycholoog gewijzigd worden.  Bijvoorbeeld als blijkt dat de sessies onvoldoende zijn of eerder afgerond kunnen worden als blijkt dat u zich weer sterker voelt en geen hulpvraag meer heeft eerder dan in eerste instantie werd gedacht.

De behandeling wordt (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraar. Als Gz-psycholoog heb ik met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Maandelijks wordt er rechtstreeks digitaal gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. U hoeft daar dus zelf niet achteraan. U heeft een verplicht eigen risico voor psychologische zorg. Als u dat bedrag heeft gebruikt worden de sessies verder vaak compleet vergoed. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Wanneer u ervoor kiest de gesprekken buiten uw zorgverzekering om te doen en de gesprekken zelf te betalen bedraagt het tarief 95 euro voor een sessie van 45 minuten.