Wachttijden

Wachttijden Praktijk voor Psychologie Linda Nederpel per 22 maart 2023

Aanmeldwachttijd
De aanmeldwachttijd is de tijd tussen de verwijzing van de huisarts tot aan het eerst geplande contact met de behandelaar. Als u wordt verwezen door de huisarts en u meldt zich telefonisch of per mail wordt er direct een afspraak voor het eerste consult, de intake, gemaakt. Momenteel is de aanmeldwachttijd ongeveer 16-18 weken. Er bestaat nagenoeg geen aanmeldwachttijd voor cliënten die worden verwezen door de bedrijfsarts of eenheidspsycholoog van de Nationale Politie. De reden hiervoor is dat mijn praktijk valt onder de providerboog van de Nationale Politie en verantwoordelijk is om trajecten/behandelingen binnen psychopol op zeer kort termijn te starten.

Behandelwachttijd
Als het intake gesprek heeft plaatsgevonden, waarin behandelplan en diagnose aan het eind van de intake worden aangegeven door de behandelaar, worden er direct behandelafspraken gemaakt. Er wordt altijd geprobeerd de behandeling zo snel mogelijk te laten starten. De behandelingswachttijd verschilt niet tussen hoofddiagnosegroepen. Op dit moment moet er ongeveer rekening worden gehouden worden met een behandelwachttijd van ongeveer 4 weken. 

Wachtlijstbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).
De aanmeldwachttijd is niet afhankelijk van de zorgverzekeraar waar u verzekerd bent.

In geval van een crisis dient u, wanneer ik niet bereikbaar ben of buiten kantoortijden, contact op te nemen met uw huisarts. Hij of zij kan u dan verwijzen naar een 24-uurs crisisdienst.